Refinansier dine lån

Refinansiering

Lån er en ting vi alle tar opp og usikrede lån er vi spesielt utsatt for å ta opp. Det er ikke noe galt i å ta opp forbrukslån eller kredittkort, men konsekvensen med å bruke for mange av de kan være ganske dramatisk. Det er fort gjort at man bruker for mye og da kan komme i en situasjon som gjør at noe bør gjøres for å få ned kostnaden. En ting er at du fint kan ta opp så mye lån du bare har lyst til og fint klarer å betale på disse. Utfordringen blir fort når du ikke betaler og banken kommer løpende fordi de ønsker pengene sine tilbake. Betaler du ikke banken vil renter påløpe, nye gebyrer og til slutt kan det hende renten på lånet går opp. Det er ikke umulig.

Klarer du ikke å betale dine lån eller dine kredittkort er det viktig at du sier i fra til din bank. Du bør også be om refinansiering av din gjeld. Refinansiering betyr bare at du ønsker å endre på strukturen av din gjeld slik at de blir mer strømlinjeformet og bedre. Typisk eksempel på refinansiering er at du betaler ned 4 forskjellige kredittkort med et lån. Totalgjelden din blir nok det samme, men renten går ned og du betaler jevnt på dette over flere år.

Forbrukslån

Forbrukslån er den mest vanlige måten å betale ned dyrere gjeld på. Ønsker du refinansiering kan du snakke med din bank og si at du vil ta opp et lån for å betale ned annen gjeld. Mange banker vil hjelpe folk som sliter økonomisk ved å få strukturert gjeld, samtidig som de helst vil at du betaler stabilt. Har du ikke betalt må du ført komme deg på et nivå hvor du betaler stabilt før du kan spørre om noe mer eller endringer.

Sjekk med din bank hva de krever av dokumentasjon og søknad slik at du kan bruke forbrukslån til å spare penger. Det er bedre å spare penger på at lån betales innen tiden enn at du kun betaler litt her og der.

Hvordan søke

Ønsker du å refinansiere alle dine kredittkort bør du sette i gang i dag. Rentene er de samme dag etter dag. Jo raskere du betaler jo mer penger sparer du. Har du 20% rente på 300.000 kroner så betaler du 60.000 kroner per år i renter. Det tilsvarer 170 kroner per dag. Det er ganske mye penger. For hver dag du kan bli kvitt denne høye renten sparer du 170 kroner. Kanskje du får en rente på under 10% og du betaler kun 85 kroner. Hvis du kan spare 85 kroner hver eneste dag blir dette 30.000 kroner per år. Det er en full månedslønn for ganske mange. Refinansiering er derfor din måte å komme deg ut av gjeldshelvete og inn i en struktur som gjør at du får bedre økonomi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *